Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Work in progress: Carmen med förhinder

November 4, 2021 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Planeta Festival!
Romsk Carmen tar över Kronhuset Kreativ Arena med musikteatern ”Carmen med förhinder”!
Kom på öppet rep med Arthem – Romska Teatern.
Carmen med förhinder kan beskrivas som en explosiv dansant konsert med monolog och dialog. Utgångspunkten är att ge ett nutida perspektiv till den klassiska operan Carmen. I musikföreställningen fördjupas, utmanas och kompletteras dramat innehållsmässigt med vittnesbörder från huvudrollsinnehavaren Salamanca Taikon Gonzalez och andra intervjuade romer.
Salamancas erfarenheter av att vara rom, gift och ensamstående kvinna vävs ihop till en postdramatisk Carmen gestaltad på alla plan: sceniskt, musikaliskt, scenografiskt och koreografiskt. Gränserna är stundtals upplösta mellan scen och salong såväl som i förhållande till originalversionen från 1800-talet. Georges Bizets musik i Carmen med förhinder blandas med flamenco, jazz, romsk folkmusik, breakdance och nyskriven kollektivt komponerad musik.
Carmen med förhinder är en utveckling av den föreställningsform som skapades med En oförglömlig historia som hade premiär 2018 på Stora Teatern i Göteborg. Artem – Romska Teatern, som är organisationen bakom båda scenkonstprojekten, utforskar, lyfter och problematiserar den romska kulturen samt romernas förutsättningar att realisera sina rättigheter som kulturbärare och svenska medborgare.
Evenemanget har fri entré, men du måste boka biljett: https://billetto.se/e/work-in-progress-carmen-med-forhinder-biljetter-580046
Begränsad antal platser.
Medverkande:
Salamanca Taikon Gonzalez, Django Taikume, Grofo Ichtiander Vävström, Samir Mehmed, Ebba Westerberg, Niklas Rydén, Jonas Nilsson, Sima Eriksson.
Regissör: Anna Ulén
Dramatiker: Ninna Tersman
Ljusdesigner: Anna Wemmert-Clausen
Kostym/Scenografi: Fianna Robijn/Olivia Schubert
Filmare/Projektioner: Leif Eriksson
Carmen med förhinder har premiär på Kronhuset, 26 november.
******************
I samarbete med Kronhuset Kreativ Arena.
Med stöd av Teater Halland, Kulturrådet, Göteborgs Stad, Levande Historia, Musikverket, Västra Götalandsregionen, Sveriges Författarfond.

Details

Date:
November 4, 2021
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
https://billetto.se/e/work-in-progress-carmen-med-forhinder-biljetter-580046

Organiser

ARTHEM – Romska teatern

Venue

Kronhuset Kreativ Arena
Kronhusgatan 1D, 411 13 Göteborg, Sweden
Göteborg, Göteborg Sweden
+ Google Map
Phone:
00000000000
View Venue Website