Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fauna goes Pride

September 30, 2021 @ 2:00 pm - 6:00 pm

Arbete med dans, rörelse och performance har en betydande roll för kritiskt ifrågasättande av genus-, kön- och sexualitetsnormer. Under en dag kommer plattformen FAUNA bestående av danskonstnärer och producenter att erbjuda publiken en närbild av performancemetoder.

Danskonstnärer kommer att dela med sig av sin praktik; verbalt och/eller fysiskt. Tre performance/dans-verk kommer att visas och i samband med detta kommer möjlighet till en öppen dialog och diskussion med normkritisk utgångspunkt att finnas mellan publik och danskonstnärer.
En av danskonstnärerna kommer erbjuda tekniker för egen-omhändertagande och välmående. Denna del kommer kallas ”Love and care”.

Det kommer också erbjudas en workshop i Vouge där en Vouge-dansare är inbjuden för att hålla i en öppen dansklass och dessutom tala och dela med sig av Vougedansens historiska kontext.

Plattformen FAUNA tror starkt på att dans, rörelse och performance är mycket betydelsefulla redskap för både politiskt uttryck och för att uttrycka identitet.

Vi inom denna plattform frågar oss bland annat hur performancekonst och erfarenheten av performancekonst, både som performer/dansare och åskådare, kan bidra till HBTQI-diskurser, stärka skapandet av andra utrymmen och tillfällen för HBTQI-möten; fysiskt, intellektuellt och kreativt. Vi arbetar förutsättningslöst vad gäller ålder, kön, könsidentitet, könsuttryck, sexuell läggning, nationalitet och funktionalitet etc.

Medverkande konstnärer:
Sebastian Ruiz Bartilson
Minna Elif Wendin
Unni Britta Kangas
Hedda Parkkonen
Alyssa Chloe
Mari vittradotter
Sara Axelsson
Producent
Javier Umazabal
Art Work
Simon Hennerfors
I samarbete med ABF, La Vaca Loca, DanceRamainings och Kronhuset Kreativ Arena

Details

Date:
September 30, 2021
Time:
2:00 pm - 6:00 pm
https://www.facebook.com/events/2627429564230094

Organisers

ABF
La Vaca Loca
Dance Remainings

Venue

Kronhuset Kreativ Arena
Kronhusgatan 1D, 411 13 Göteborg, Sweden
Göteborg, Göteborg Sweden
+ Google Map
Phone:
00000000000
View Venue Website